Σπάει ρεκόρ η κίνηση στο Νεώριο Σύρου

Σπάει ρεκόρ η κίνηση στο Νεώριο Σύρου

July 20, 2019 0 By aigaiokalimera.gr
183 Views

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πορεία ανάπτυξης των ναυπηγείων Σύρου. Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των ηνίων από την Onex, τα ιστορικά ναυπηγεία κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πλοιοκτητών. Κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν πως από το Μάρτιο του 2018 οπότε η Onex ανέλαβε τον έλεγχο έχουν εξυπηρετηθεί 95 πλοία, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, με παράλληλη αύξηση και της χωρητικότητας των σκαφών, αποδεικνύοντας πως το στοίχημα αναγέννησης των ναυπηγείων έχει κερδηθεί.

Η αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στο ιστορικό ναυπηγείο, σύμφωνα με κύκλους της Onex οφείλεται στους εξής λόγους:

  • Στις αποτελεσματικές προσπάθειες αύξησης του πελατολογίου και στο γεγονός ότι οι Έλληνες και ξένοι πλοιοκτήτες επέστρεψαν και επιστρέφουν συνεχώς στη Σύρο για τις επισκευές των πλοίων τους καθώς σε αυτόν τον τομέα το Νεώριο προσφέρει κορυφαία ποιότητα χάρις στα έμπειρα χέρια των εργαζομένων, ανταγωνιστικές τιμές και κυριολεκτικά εκπληκτικά σύντομο χρόνο παράδοσης.
  • Σε πολλαπλές εργασίες που εκτελούνται τελευταία για την εγκατάσταση συστημάτων επεξεργασίας νερού έρματος (water ballast systems) σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του ΙΜΟ (International Maritime Organization) και με απόλυτο σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον.
  • Στην είσοδο του ναυπηγείου στην αγορά της εγκατάστασης συστημάτων scrubbersσε όλα τα πλοία καθώς παρουσιάζεται αυξανόμενη ζήτηση από τους Έλληνες και διεθνείς πλοιοκτήτες λόγω και των σχετικών υποχρεωτικών περιβαλλοντικών διατάξεων του ΙΜΟ που αφορούν την αντικατάσταση των παλιών συστημάτων καυσίμων κίνησης των σκαφών (αντικατάσταση από «καθαρά», νέας τεχνολογίας έως το 2020).

Στο διάστημα αυτό, το απασχολούμενο προσωπικό έχει φτάσει ήδη στα 600 και αναμένεται να φτάσει σύντομα ακόμα και τα 1.000 εξειδικευμένα άτομα. Να σημειωθεί τέλος πως θέμα χρόνου θεωρείται η οριστική μεταβίβαση των ναυπηγείων Σύρου στην Onex στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης που επικύρωσε το Πρωτοδικείο Σύρου, καθώς απομένουν να διευθετηθούν κάποια γραφειοκρατικού τύπου ζητήματα. Υπολογίζεται πως αυτό θα συμβεί μέσα στο Φθινόπωρο.

Στοιχεία του ρεπορτάζ μέσα απο την Ιστοσελίδα mononews