Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μέσα στον Ιανουάριο κλειδώνουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για ανακατανομή...

Μέσα στον Ιανουάριο κλειδώνουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για ανακατανομή 908 εκατομμυρίων ευρώ της «13ης σύνταξης».

0

Το υπουργείο Οικονομικών έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2020, το ποσό των 908 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο χρηματοδότησε εφέτος το εκλογικό επίδομα ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν προτίθεται να συντηρήσει πρακτικές επιδοματικής πολιτικής.

Όπως διαβεβαίωσε με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρος Σκυλακάκης το κονδύλι των 908 εκατομμυρίων ευρώ «θα χρησιμοποιηθεί όλο για τους συνταξιούχους με τρόπο που θα προσδιοριστεί στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Εργασίας στους επόμενους μήνες. Τα χρήματα υπάρχουν».

Το κονδύλι των 908 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι υποψήφιο για χρηματοδότηση τριών διαφορετικών εναλλακτικών, οι οποίες στο σύνολό τους αφορούν τους συνταξιούχους.

Τα υπό επεξεργασία σενάρια αναφέρουν πως ένα μέρος των 908 εκατομμυρίων ευρώ εξετάζεται να ενσωματωθεί στις μόνιμες αυξήσεις των αποδοχών των συνταξιούχων τις οποίες δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ένα δεύτερο «κομμάτι» αναμένεται να καλύψει τα αναδρομικά που απορρέουν από τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ και ένα μέρος εξετάζεται να χρηματοδοτήσει ένα νέο μηχανισμό τύπου ΕΚΑΣ μέσω του οποίου θα ενισχύονται σε μόνιμη βάση στο τέλος κάθε έτους, έξτρα, οι συνταξιούχοι.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται το επιτελείο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, θα αποκαλύψει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Πηγή:newsbomb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ