Αρχική COVID-19 Yποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζόμενους καταναλωτικό κοινό σε ΔΕΚΟ τράπεζες και...

Yποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζόμενους καταναλωτικό κοινό σε ΔΕΚΟ τράπεζες και καταστήματα τροφίμων από αύριο 29 Ιουλίου

0

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζόμενους και καταναλωτικό κοινό σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και καταστήματα τροφίμων.

Από καιρό οι επιδημιολόγοι είχαν τονίσει την ανάγκη της αυστηροποίησης του μέτρου για τη χρήση μάσκας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλη μερίδα αυτών είχαν διαφωνήσει με την άρση της υποχρέωσης στα εμπορικά κέντρα. Πλέον το 50% των επιβεβαιωμένων ενεργών κρουσμάτων εντοπίζεται στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, συνολικά 211. Φυσικά ο πραγματικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς δεκάδες είναι εκείνοι που νοσούν και είναι ασυμπτωματικοί.  

Σημειώνεται ότι το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ασανσέρ, πλοία, αεροπλάνα καθώς και σε καταστήματα εστίασης για τους εργαζόμενους. Ο υφυπουργός απηύθυνε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν υπάρχει δυνατότητα για τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων ενώ ανέφερε ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας ανέρχεται στα 150 ευρώ.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ