Βάζουν δύσκολα οι Βιομήχανοι στην κυβέρνηση με προσφυγή του ΣΕΒ για τον κατώτατο μισθό

Βάζουν δύσκολα οι Βιομήχανοι στην κυβέρνηση με προσφυγή του ΣΕΒ για τον κατώτατο μισθό

July 11, 2019 0 By aigaiokalimera.gr

Πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές ο ΣΕΒ προσέφυγε στο ΣτΕ για τον κατώτατο μισθό βάζοντας φωτιά στα τόπια. Ερωτηματικό η στάση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου.

Αντιμέτωπο με μία πολύ μεγάλη πρόκληση βρίσκεται με το καλημέρα στο υπουργείο η νέα ηγεσία του Εργασίας.

Και αυτό γιατί μόλις την περασμένη Τρίτη, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές, ο ΣΕΒ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού όπως ανέφερε το asfalistiko.gr.

Επί της ουσίας, οι εργοδότες του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών ζητούν να καταργηθεί η εγκύκλιος της απερχόμενης ηγεσίας του Υπουργείου με την οποία καθόρισε τις αμοιβές και με την οποία ο κατώτατος έφτασε τα 650 μικτά.

Με το δικαιολογητικό ότι η εγκύκλιος δεν πήρε ΦΕΚ αλλά και με τον ισχυρισμό ότι δεν έγινε διαβούλευση (ο ΣΕΒ πάντως κλήθηκε και παρέδωσε πόρισμα για το ζήτημα πριν από την έκδοση της εγκυκλίου) ο ΣΕΒ αξιώνει να μην ισχύσει το μέτρο.

Η εκδίκαση θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου και η νέα ηγεσία του Υπουργείου καλείται να τοποθετηθεί κατά τη διάρκειας της ακροαματικής διαδικασίας για το μέτρο. Και το μεγάλο ερώτημα είναι τι στάση θα κρατήσει ο Γιάννης Βρούτσης και οι επιτελείς του.